Eventi

Offerte, feste e occasioni di vacanza

Offerta Epifania 2020 in agriturismo

La Befana 2020 porta un sacco di vacanze

Diciamo sempre che l’Epifania tutte le feste porta via, ma non lasciarti portare via anche la voglia di partire.
Per il ponte della Befana del 2020 ti proponiamo una piccola vacanza all’agriturismo Vecchio Gelso, nelle Marche.
Prenota subito un breve soggiorno per scacciare la malinconia di gennaio e iniziare il nuovo anno con la giusta carica.
Approfitta di questo ponte per scoprire le Marche, la regione italiana Best in Travel 2020 secondo la guida Lonely Planet.
Trascorri il ponte dell’Epifania in agriturismo, per aspettare con la tua famiglia l’arrivo della befana nell’atmosfera rustica della fattoria e approfittando della piscina coperta e riscaldata.

Offerta week end dell’Epifania 2020

– Proposta 3 notti € 189,00 per persona (bambini fino a 3 anni gratuiti da 3 a 10 anni € 96)
– Proposta 2 notti € 159,00 per persona (bambini fino a 3 anni gratuiti da 3 a 10 anni € 76)

L’offerta comprende pernottamento in camera matrimoniale, colazione a buffet, cena (comprende primo, secondo, contorno, acqua), visita alla fattoria e possibilità di fare il bagno nella nostra piscina coperta e riscaldata.

Scrivici a info@vecchiogelso.com o chiama 0734779348

Pranzo di Natale 2019 in agriturismo nelle Marche

Pranzo di Natale 2019 secondo la tradizione marchigiana

Il pranzo di natale al Vecchio Gelso è diventata una tradizione, per stare insieme in famiglia e con gli amici senza mettere mano alle pentole.

Anche per il 2019 il menù di Natale è ispirato ai piatti tipici della cucina marchigiana, con i prodotti della nostra azienda agricola e qualcosa di esotico che arricchisce le feste.

Antipasti
 • Prosciutto, ananas e kiwi
 • Bruschette miste
 • Coratella di agnello
 • Olive all’ascolana
 • Verdurine fantasia
Primi piatti
 • Imperiale in brodo di cappone
 • Cappone, galantina e sottaceti
 • Cannelloni
Secondo
 • Arrosto misto con agnello, arrosticini, braciole di maiale
 • Insalata mista
Dolce
 • Salame di cioccolato
 • Panettone
 • Frutta
 • Caffè e digestivo
 • Acqua e vino

Il prezzo è di 45 euro a persona.
I bambini sotto i 9 anni pagano 25 euro.

Menù della tradizione marchigiana per il pranzo di Natale in agriturismo

Per prenotazioni e informazioni chiama 0734 779348.

Una settimana di San Valentino

Hai pensato di regalare una cena romantica, ma in mezzo alla settimana è complicato?
Hai cercato delle idee speciali, tipo fare una nuotata in una piscina riscaldata?
Hai voglia di staccare un po’ dagli impegni e cerchi un posto tranquillo e romantico?

Al Vecchio Gelso abbiamo deciso che quest’anno San Valentino dura una settimana e sarà una settimana speciale:

 • potrete tuffarvi a febbraio nella piscina riscaldata, con la vista sulle colline
 • potrete gustare una cena romantica
 • potrete godervi un massaggio.

[foogallery id=”9454″]

Ti attira l’idea?

Il pacchetto prevede 2 notti in mezza pensione con cena romantica, accesso libero alla piscina riscaldata e due massaggi di 40 minuti a €139 a persona.

[caldera_form id=”CF5c56da991bd27″]

Écht Italiaans genieten

In de wintermaanden is het restaurant van Vecchio Gelso nog steeds dagelijks geopend, maar neemt het aantal buitenlandse vakantiegangers af. Een tijd voor Vecchio Gelso om de naamsbekendheid te vergroten en via o.a. beurzen de agriturismo in het buitenland onder de aandacht te brengen.
Een bijzondere vorm van promotie voor de agriturismo is het pop-up restaurant in Nederland. Zowel in het voorjaar en het najaar organiseert Vecchio Gelso onder de naam “Écht Italiaans genieten” een reeks Italiaanse avonden waar je kunt genieten van traditionele gerechten en wijnen uit de Marche, zonder ervoor naar Italië te hoeven reizen.
Dit initiatief is in 2013 ontstaan vanuit een verzoek om een avond te komen koken voor een businessclub in Nederland. Er werd een locatie gevonden in de Achterhoek en er werden een paar avonden aan toegevoegd om vrienden, familie en mensen uit de omgeving kennis te laten maken met hetgeen agriturismo Vecchio Gelso te bieden heeft.
Deze Italiaanse avonden werden zo enthousiast ontvangen dat het in de daaropvolgende jaren is uitgegroeid tot een meerdaags culinair evenement, waar je ’s avonds kunt komen eten of overdag een kookworkshop kunt volgen. De smaakvolle familierecepten en Italiaanse gastvrijheid hebben vele gasten er al toe bewogen hun vakantie door te brengen bij Vecchio Gelso.
De Italiaanse streek de Marche is nog onontdekt door toeristen, je kunt er ongestoord genieten van het authentieke leven in de vele prachtige dorpjes. De pure producten en de liefde voor het eten maken de gerechten tot een ware traktatie voor je smaakpupillen. Om alle heerlijkheden van de Marche ten volste te kunnen beleven is de in 2019 opgezette culinaire reis met kookcursus en wijnproeverij de ideale mogelijkheid.

[foogallery id=”9335″]

Italiaanse avonden

Er wordt een traditioneel Italiaans vijfgangendiner aangeboden – Antipasti, Primo (2x), Secundo en Dolce – met regionale streekgerechten uit de Marche. Alle ingrediënten worden meegebracht uit Italië en bij elke gang wordt een biologisch wijn geschonken van een nabijgelegen wijnboerderij. Voor het gehele menu inclusief consumpties wordt een bedrag gevraagd van 49,50 euro p.p. De eerstvolgende editie zal plaatsvinden van 11 t/m 14 april 2019. Reserveren kan door een mailtje te sturen naar echtitaliaansgenieten@gmail.com.

Kookworkshop

Ten tijde van de Italiaanse avonden is het mogelijk om op zaterdag of zondag deel te nemen aan een kookworkshop van Vecchio Gelso. Je krijgt een kijkje krijgt in de keuken van Vecchio Gelso en leert enkele typische Marchiaanse recepten en de daarbij horende vaardigheden. Samen met de kok wordt een viergangendiner bereid welke aansluitend geserveerd zal worden als lunch. Voor de workshop inclusief lunch en consumpties wordt een vergoeding gevraagd van 59,50 euro p.p. De eerstvolgende kookworkshops worden gegeven op 13 en 14 april 2019. Reserveren kan door een mailtje te sturen naar echtitaliaansgenieten@gmail.com.

Culinaire reis

Tijdens deze culinaire reis inclusief kookcursus, pizza workshop en wijnproeverij neemt Vecchio Gelso je mee naar een olijfolieboerderij, pastafabriek en salamimakerij. De indrukwekkende grotten van Frassasi en het beroemde Bedevaartsoort Loreto omlijsten culinaire activiteiten als truffels zoeken en huisgemaakte mistra stoken. De schoonheid van de Marche krijgt een extra dimensie als de gidsen een stukje historie onthullen van de steden Offida, Ascoli Piceno en Fermo. De reis is mogelijk bij minimaal 6 deelnemers, met een maximum van 16 deelnemers. Meer informatie kan worden opgevraagd door een mailtje te sturen naar echtitaliaansgenieten@gmail.com.