Eventi

Offerte, feste e occasioni di vacanza

16 Jan

Écht Italiaans genieten

In de wintermaanden is het restaurant van Vecchio Gelso nog steeds dagelijks geopend, maar neemt het aantal buitenlandse vakantiegangers af. Een tijd voor Vecchio Gelso om de naamsbekendheid te vergroten en via o.a. beurzen de agriturismo in het buitenland onder de aandacht te brengen.
Een bijzondere vorm van promotie voor de agriturismo is het pop-up restaurant in Nederland. Zowel in het voorjaar en het najaar organiseert Vecchio Gelso onder de naam « Écht Italiaans genieten » een reeks Italiaanse avonden waar je kunt genieten van traditionele gerechten en wijnen uit de Marche, zonder ervoor naar Italië te hoeven reizen.
Dit initiatief is in 2013 ontstaan vanuit een verzoek om een avond te komen koken voor een businessclub in Nederland. Er werd een locatie gevonden in de Achterhoek en er werden een paar avonden aan toegevoegd om vrienden, familie en mensen uit de omgeving kennis te laten maken met hetgeen agriturismo Vecchio Gelso te bieden heeft.
Deze Italiaanse avonden werden zo enthousiast ontvangen dat het in de daaropvolgende jaren is uitgegroeid tot een meerdaags culinair evenement, waar je ’s avonds kunt komen eten of overdag een kookworkshop kunt volgen. De smaakvolle familierecepten en Italiaanse gastvrijheid hebben vele gasten er al toe bewogen hun vakantie door te brengen bij Vecchio Gelso.
De Italiaanse streek de Marche is nog onontdekt door toeristen, je kunt er ongestoord genieten van het authentieke leven in de vele prachtige dorpjes. De pure producten en de liefde voor het eten maken de gerechten tot een ware traktatie voor je smaakpupillen. Om alle heerlijkheden van de Marche ten volste te kunnen beleven is de in 2019 opgezette culinaire reis met kookcursus en wijnproeverij de ideale mogelijkheid.

[foogallery id= »9335″]

Italiaanse avonden

Er wordt een traditioneel Italiaans vijfgangendiner aangeboden – Antipasti, Primo (2x), Secundo en Dolce – met regionale streekgerechten uit de Marche. Alle ingrediënten worden meegebracht uit Italië en bij elke gang wordt een biologisch wijn geschonken van een nabijgelegen wijnboerderij. Voor het gehele menu inclusief consumpties wordt een bedrag gevraagd van 49,50 euro p.p. De eerstvolgende editie zal plaatsvinden van 11 t/m 14 april 2019. Reserveren kan door een mailtje te sturen naar echtitaliaansgenieten@gmail.com.

Kookworkshop

Ten tijde van de Italiaanse avonden is het mogelijk om op zaterdag of zondag deel te nemen aan een kookworkshop van Vecchio Gelso. Je krijgt een kijkje krijgt in de keuken van Vecchio Gelso en leert enkele typische Marchiaanse recepten en de daarbij horende vaardigheden. Samen met de kok wordt een viergangendiner bereid welke aansluitend geserveerd zal worden als lunch. Voor de workshop inclusief lunch en consumpties wordt een vergoeding gevraagd van 59,50 euro p.p. De eerstvolgende kookworkshops worden gegeven op 13 en 14 april 2019. Reserveren kan door een mailtje te sturen naar echtitaliaansgenieten@gmail.com.

Culinaire reis

Tijdens deze culinaire reis inclusief kookcursus, pizza workshop en wijnproeverij neemt Vecchio Gelso je mee naar een olijfolieboerderij, pastafabriek en salamimakerij. De indrukwekkende grotten van Frassasi en het beroemde Bedevaartsoort Loreto omlijsten culinaire activiteiten als truffels zoeken en huisgemaakte mistra stoken. De schoonheid van de Marche krijgt een extra dimensie als de gidsen een stukje historie onthullen van de steden Offida, Ascoli Piceno en Fermo. De reis is mogelijk bij minimaal 6 deelnemers, met een maximum van 16 deelnemers. Meer informatie kan worden opgevraagd door een mailtje te sturen naar echtitaliaansgenieten@gmail.com.

WebsiteYour comment

LEAVE A COMMENT